Wie is de Tuinzorg?Herkent u dat? Je hebt een tuin en wilt er iets moois van maken om van te kunnen genieten maar weet niet waar je moet beginnen.....

Dat is precies wat ik, Linda van Schagen, ervaarde toen ik op 25 jarige leeftijd mijn eerste tuin kreeg.  Ik besloot een cursus tuinieren te gaan doen om de basisbeginselen te leren maar was vanaf les 1 geboeid door de mogelijkheden. Na deze eerste cursus volgden velen andere cursussen, opleidingen, bijeenkomsten en open-tuinbezoeken. Ik was zo gretig om de kennis op te slurpen dat de tuinboeken en tuintijdschriften niet aan te slepen waren. 
Inmiddels heb ik de opleidingen "Tuinarchitectuur" en "Ontwerpkunde voor Tuin en Park" afgerond.
 
Het was in 2006 dat ik de stap maakte ook voor andere mensen mooie tuinen te creëren. Het blijft leuk om een verwaarloosde tuin te renoveren tot een mooi nieuw geheel. Van het onderhouden van tuinen kan ik ook nog steeds genieten; wanneer je na een dag hard werken klaar bent ziet een tuin er weer prachtig uit.  

Ik vind het belangrijk een goede kwaliteit te leveren en werk samen met een aantal goede collega's. Wanneer u door mij een tuinontwerp en/of beplantingsplan laat maken, kunt u zelf de keuze maken wie de tuin gaat aanleggen. Misschien wilt u het zelf doen, of samen met een hovenier. Ik kan u helpen contacten te leggen met vakmensen en hoveniersbedrijven. Ook is het mogelijk dat ik de aanleg begeleid en de voortgang van het project in de gaten houd.