Inspiratietuin op TulpenlandTulpenland liet in de winter 2012/2013 een aantal inspiratietuinen aanleggen door gerenomeerde tuinontwerpers en hoveniers. Toen ik mijn eerste bezoek aan Tulpenland, in het voorjaar van 2013 bracht, was er nog 1 tuin leeg.... Het was alsof de tuin op me lag te wachten en nadat ik mijn enthousiasme over Tulpenland in het gastenboek en op facebook had geuit, kreeg ik groen licht. De Tuinzorg mag de laatste tuin ontwerpen en aanleggen. 

De bedrijven waar ik veel mee samen werk, Frank Bakker tuinbestrating en Kwekerij Nico Zonneveld, waren direkt te porren om mee te doen aan dit leuke spannende project. Nadat ik het ontwerp heb gemaakt heeft Frank  in oktober het straatwerk voor zijn rekening genomen. Hij heeft oude kloostermoppen gebruikt, die uit een oude boerderij in Twisk zijn gekomen. Vervolgens heb ik de planten en uiteraard veel bloembollen geplant. 

Inmiddels hebben we het eerste tuinseizoen achter de rug. De planten hebben het erg goed gedaan in de toch wel voedselarme zandgrond. Ieder jaar maak ik een nieuw bloembollenplan zodat elk voorjaar de tuin er weer anders uitziet.  Kom gerust eens een kijkje nemen. 

Kijk voor de openingstijden van Fluwel's Tulpenland:
http://fluwelstulpenland.nl/bezoek-het-park/openingstijden